Promocija CD albuma: Punk Data – Did We Land on a Tune?

Punk Data

 Trojica mladih i iznimno talentiranih glazbenika okupljeni pod nazivom “Punk Data” će u petak, 16. siječnja u zagrebačkom klubu “Jiggy Bar” promovirati svoj debitantski album “Did We Land on a Tune?” (Spona / Suzy, 2014.). Zanimljivo je da će to biti prvi koncert “Punk Date” nakon dugačke pauze od čak tri godine, u kojoj su se članovi benda (klavijaturist Toni Starešinić – Mangroove, Chui, Tobogan, Less Than a Minute, Željka at Ease, Headoneast, bubnjar Roberto Jurišić – Minimum System Requirements, Alessasdarkening i basist Igor Farkaš  – Minimum System Requirements, Mangroove, Tannu Tuwa, Diyala Live) posvetili radu na brojnim drugim zanimljivim glazbenim projektima. Koncertom u “Jiggy Baru” vraćaju se svom matičnom bendu i vlastitim korijenima – live improvizaciji u kojoj na jedinstven način spajaju razne glazbene žanrove – jazz, funk, rock, ambijental, pop, drum’n’bass, broken beat, hip hop, alternative post rock…

Album “Did We Land On a Tune?” definitivno nije najkomercijalniji album, ali je svakako jedan od najzanimljivijih, najspontanijih i najkreativnijih prošlogodišnjih hrvatskih noviteta, čiju su kvalitetu prepoznali mnogi radijski urednici i glazbeni kritičari.
 

“Primjeti se da su album radili vrsni znalci, pa iako je to tek prvijenac, “Did We Land On a Tune?” nudi prava i zrela glazbena rješenja koja mogu potaknuti slušatelja na dublja razmišljanja o albumu. Ovakve eskapade, uvijek je zanimljivo slušati, pa slobodno možemo reći da smo dobili vrlo dobar bend koji će svirati pred manjim brojem ljudi koji će s veseljem odlaziti s koncerata.” (Siniša Miklaužić, Muzika.hr).

“Did We Land on a Tune?” sadrži deset studijskih pjesama (snimio i producirao Marko Kalčić) te tri live bonus pjesme snimljene na koncertu u Novom Mestu, koje su rezultat improvizacije i trenutačne inspiracije trojice talentiranih instrumentalista.
Koncert “Punk Date” u “Jiggy Baru” počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

reggae foot
Hrvatske blues snage
terapija_FOOT
Treći svijet foot
classics foot
Sound Report foot
drumtidam foot