Promocija CD albuma “Tomislav Goluban – Blow Junkie”, Jiggy Bar, 11.04.

Tomislav Goluban

„Svirka u Zagrebu nas uvijek veseli. Spremite se za dozu žešćeg rock-blues zvuka. Vidimo se kod Jiggyja!“ – poziv je Tomislava Golubana koji će sa svojim pratećim bendom u subotu 11.4. u zagrebačkom “Jiggy baru” održati koncertnu promociju albuma “Blow Junkie” Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Ususret promociji albuma, Tomislav predstavlja novi singl Forhill’s Boogie kojeg možete poslušati na sljedećem linku:
https://www.youtube.com/watch?v=7K1DCiYSGSc&feature=youtu.be

Pjesma se nalazi na albumu Blow Junkie koji ne podsjeća niti zvukom niti sadržajem na njegove prethodnike.

Cijeli album sastavljen je od energičnog blues rocka i autorskih pjesama na engleskom jeziku, odsviran je u nekoliko sati studijskog snimanja u klasičnoj električnoj formaciji bas, gitara, bubnjevi i usna harmonika, a producirao ga je trenutno vjerojatno najbolji blues producent u Hrvatskoj, Dragutin Smokrović Smokva.

Goluban se na novom CD albumu prvi puta pojavljuje kao autor engleskih tekstova. Poveznica i konstanta njegove karijere je dakako usna harmonika koja na albumu Blow Junkie postaje zrelija, moćnija, jasnija i definitivno originalna.

Blow Junkie se do sada emitirao u eteru radio postaja Australije, Južne Afrike, Francuske, Njemačke, Irske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Engleske i Amerike, a pozitivne kritike stigle su iz svih dijelova svijeta.

„Tomislav se jako dobro uklopio u ono čemu je oduvijek težio – bluesu na rokerski nabrijan način, ima vrlo dobar prateći bend, sasvim solidnu produkciju koja je pre-čista i uglavnom radio friendly pjesme pune melodija i njegovih solaža na usnoj harmonici. Vrlo lijepo ga je za slušati, odvodi ovaj cijeli užasan svijet u dimenziju gdje postoji mašta o klasicizmu ljubavi prema plesnom bluesu, a i emotivnim stvarima, no ne dozvoljava si patetično poniranje u jadikovke i kukanja.“ – Horvi, Terapija.net (HR)

„Očekivanja su mi bila velika, jer ipak sve što radi Tomislav Goluban pratim od gotovo samih početaka i stoga ono što je usljedilo zatvorit će mnoga ‘jalna’ usta. Tomislav je ponovo stavio točku na i kad je riječ o relacijama na hrvatskoj blues sceni. Znam, neki će sada pronalaziti ovo ili ono samo da bi umanjili ono što se čuje, ali, ruku na srce, to u ovom slučaju jednostavno neće ići!“ – Mladen Lončar, Soundguardian.com (HR)

„Na tragu riffova ZZ Topa, Goluban uz potporu gitare sa slideom “juriša” ka prerijama divljeg zapada. – Mario Iličić, Slobodna Bosna (BiH)
Pjesme na albumu su raznolike atmosfere i aranžmanskih rješenja. To mu daje veliku prednost – “pitkost” i slušljivost. Usna hamonika je raspjevana bez pretenzija da nas zadivi “sitnim” notama rafalno odsviranim. Njena uloga je u funkciji pjesme i Tomislav, reklo bi se, usnu harmoniku svira sa velikom lakoćom. To mogu postići samo pravi umjetnici.“ – Dragutin Matošević, Barikada.com (BiH)

„In ta več je pri albumu Blow Junkie prizemljenost, kakršne smo vajeni pri tehtnih in zgodnjih bluesrockovskih izdelkih ameriških glasbenikov, ki ne marajo nakladanja in filozofiranja in ki radi takoj in neposredno povedo, kaj si mislijo, in to naredijo glasno.“ – Zdenko Matož, Delo (SLO)

„Croatia’s Tomislav Goluban is a true student of traditional American blues and rock. He deserves an “A” for “Blow Junkie.” It’s upbeat, clever and funny. It will put a smile on your face and tap in your toes. Creative take on “Messin’ with the Kid.” “Blow Junkie” is a nonstop party. I keep wondering when Tomi will come up for air!”- Tim Parsons, Blues Festival Guide (SAD)

„Accompagné par un solide groupe, bien en place, il nous offre des morceaux assez courts, bien ficelés, variés et entraînants. – Ben Boulanger, Radio ARA (LUX)

Tomislava Golubana pratite na njegovim službenim stranicama:

Web: http://www.goluban.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TomislavGolubanHarmonica

 

 

reggae foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
terapija_FOOT
Treći svijet foot
soundgardina foot
Sound Report foot