Promocija EP-a: Veni Vidi Whiskey – Between the Rivers – Booze & Blues, 25.11.

Country-rock-acoustic petorka Veni Vidi Whiskey iz Kotoribe će u petak, 25. studenog, u zagrebačkom klubu Booze & Blues održati promociju debitantskog EP-a “Between te Rivers”. Predstavljanje hvaljenog izdanja će početi u 20 sati, a ulaz je besplatan.
Nakon dva uvodna singla (“Born to be free” i “Up the River”) , kotoripski bend vrlo zanimljivog imena je potaknut iznimno pozitivnim reakcijama publike i glazbene kritike odlučio zaokružiti cjelinu EP-em na kojem se nalazi pet pjesama. “Between the Rivers” je snimljen u studiju “BF_recording_studio” pod producentskom palicom Benjamina Fabića, koji je ujedno i svirao bubnjeve na svim pjesmama.

Uz dva najavna singla, na eksplozivnom bajkerskom EP-u se nalaze još tri pjesme – “Garage in Heaven”, “Hear the Train Whistle” te “Hej cug”. Prva donosi duh garaže, čistog adrenalina i istinskog osjećaja slobode. Druga donosi ponosnu obradu tradicionalne pjesme „V Kotoribi cugmašina fučnula“, čiji melos potiče iz njihovog kraja. Treća je zanimljiva kombinacija etno i country aranžmana u kojoj dominira motiv vlaka (cugmašine). To je jedina pjesma na hrvatskom jeziku na ovom EP-u.

Sastav Veni Vidi Whiskey djeluje u Međimurju, zelenilom i kulturom bogatom području, koje se smjestilo između dvije rijeke – Mure i Drave. Četveročlanu ekipu country entuzijasta iz Kotoribe čine Robert Bajkovec (vokal), Damir Dolenec (akustična gitara), Renato Mikulan (akustična gitara, usna harmonika), Kristijan Karloci (bubnjevi) i Krunoslav Siladi (berda).

classics foot
Sound Report foot
drumtidam foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
reggae foot
Treći svijet foot