Promocija knjige “Boris Hrepić Hrepa – Našao sam dobar bend” – Sax, 7.12.2015.

Zagrebačka promocija knjige “Našao sam dobar bend” Borisa Hrepića Hrepe, održat će se u ponedjeljak, 7. prosinca u klubu “Sax” (Palmotićeva 22). Uz promociju ćemo se kroz video snimke i glazbu iz tog vremena prisjetiti kako su izgledale 80-te godine u Splitu.

Kako je nastala splitska scena osamdesetih koja je tijekom tih godina stvorila velika, možda i najveća imena današnje hrvatske rock i mainstream scene?

Boris Hrepić ili samo Hrepa, basist Daleke obale, kao autentični svjedok uvodi nas u vrijeme kada je mitski splitski đir bio tek u začecima, a svi oni koji će ga stvoriti tek “mularija” koja želi napraviti nešto veliko. Na jednostavan i duhovit način uvlači nas u svoje djetinjstvo i odrastanje, približava nam splitsku glazbenu scenu tih godina, približava nam Daleku obalu. Ovo nije ekspertiza o Splitu osamdesetih, niti sociološka analiza društvenog i glazbenog razvoja grada, niti autorova autobiografija, niti biografija Daleke obale.

Ovo su Hrepina subjektivna sjećanja na prve dodire s glazbom – na prve pjesme, prve bendove, prve koncerte i na sve ono što je uz to išlo.

Sound Report foot
reggae foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
Treći svijet foot
soundgardina foot
classics foot