Prvi singl ovogodišnjih pobjednika HGF-a

Soul Radio - Muja muza je mjuza

Mladi autorski funk/soul/blues sastav iz Duge Rese i Karlovca “Soul Radio” objavio je svoj prvi službeni singl “Moja muza je mjuza”. Iako je riječ o sedmorici iznimno mladih glazbenika, “Soul Radio” već danas zvuči kao sastav s puno utakmica u nogama, što su dokazali i uvjerljivom pobjedom na ovogodišnjem “HGF-u”, najvećem i najdugovječnijem nacionalnom festivalu demo bendova. Iako je žiri “HGF-a” u prošlosti za pobjednike uglavnom birao žešće i alternativnije grupe, “Soul Radio” ih je oduševio svojim uvjerljivim nastupom te melodičnim i plesnim retro zvukom na tragu Dine Dvornika ili Songkillersa iz svojih najboljih dana.

Članovi “Soul Radia” o singlu kažu: “Pjesmu “Moja muza je mjuza” smo odabrali za svoj prvi singl jer smatramo da najbolje prikazuje našu svirku i da upravo u njoj postoji ta čarobna mješavina soula, funka i jazza (pomalo i bluesa) na kojoj se temelji naša glazba. Vjerujemo da stvar ima dobar groove i energiju karaterističnu za afroameričku glazbu pa mislimo da bi se lako mogla svidjeti publici.
Pjesmu je snimao, miksao i producirao poznati (Lollobrigida, Natali Dizdar…) producent Marko Turkalj, koji je uspio prenijeti melodičnost i live energiju “Soul Radia” na snimku.

“Soul Radio” možete poslušati uživo u subotu, 11. listopada u zagrebačkom klubu “KSET” gdje u sklopu festivala “Velika rock eksplozija #7” nastupaju zajedno sa sastavima “Vikend-revolucija” i “Mel Camino”.

Hrvatske blues snage
terapija_FOOT
drumtidam foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
classics foot
Treći svijet foot