Singl i videospot: Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla – Muda & jaja

Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla

Muda & jaja! Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla vraćaju se na hrvatsku hard rock scenu s vatrenim i provokativnim najavnim singlom prvog albuma „5 do 12“, koji će svjetlo dana ugledati u četvrtak, prvog travnja. Debitantski album na “prvi april” zvuči zanimljivo, zar ne? Nakon prvog singla „Pusti me da sanjam“, novim videospotom za pjesmu „Muda & Jaja“, Jahači donose svojevrsni hommage glazbi i estetici legendarnog Toma Waitsa, koji je utjecao na glazbeni izričaj benda. Pjesma je inspirirana Waitsovim hitom „Jesus gonna be here“.


U videospotu uz članove benda Marina Mihelića, Gorana Glavača i Peđu Gvozdića, u ulozi Big Bossa pojavljuje se poznati karlovački breaker Petar Bijelić, a videospot je režirao Peđa Gvozdić.
Opaki doktori hard rocka ustanovili su da većina populacije bez obzira na dob i spol pati od kroničnog pomanjkanja muda. Najčešći simptomi kod pacijenata su osjećaj nemoći, izbezumljenosti te beznadnost. Pacijenti se u takvim situacijama često okreću raznim alternativnim metodama liječenja, očekujući čudesno riješenje s nebesa. No, opaki doktori upozoravaju da se lijek za ovu pošast nalazi u svima nama. Pod parolom „Ne tražimo čuda, samo pokažite muda!“ započinje kampanja „Muda & Jaja“, s ciljem izlječenja nacije od ove strašne bolesti. Opaki doktori preporučuju slušanje ove ljekovite pjesme barem tri puta dnevno natašte, minimalne glasnoće 66,6 dB!!

Grupa suludo dobrog naziva Opaki jahači vatrenih riffova iz pakla osnovana je 2011.godine. Shvativši koliko je žestoki rock and roll marginaliziran u medijima, opaki trojac odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, naoružati se vatrenim riffovima i vratiti rock and rollu njegov pakleni sjaj. Tekstovi pjesama inspirirani su borbom malog čovjeka spram korumpiranog sistema. 2016. godine objavili su EP „Stado“ koji sadrži pet pjesama, a pjesma “Daj mi sve” je pronašla svoje mjesto na kompilaciji novih rock bendova “XX 2020 XX” (Spona, 2020.). Nakon singlova i spotova “”Pusti me da sanjam” i “Muda & Jaja”, Jahači će u četvrtak, 1. travnja, objaviti dugoočekivani debitantski album “5 do 12”.

Hrvatske blues snage
soundgardina foot
Bez sluha foot
drumtidam foot
terapija_FOOT
Treći svijet foot
reggae foot