Singlovi: Sebastian Doe i Dragi Ljudi – Jako volim Zagreb + I’m in Love with Zagreb

Sebastian Doe - Jako volim Zagreb

U teškim vremenima koja su se nadvila nad njegov i naš najdraži grad, zagrebački kantautor Sebastian Doe i njegovi prijatelji, okupljeni pod imenom “Dragi Ljudi”, podsjećaju na singlove “Jako volim Zagreb” i njezinu verziju na engleskom jeziku “I’m in Love with Zagreb”. Riječ je o prekrasnim pjesmama pomalo “šansonjerskog” zvuka, koje su posvećene najljepšem gradu na svijetu – Zagrebu. Glazbu i stihove napisao je Ivan Petranović (Sebastian Doe), a aranžman su napravili Mišo Basić, Dražen Gavrilović, Heda Gospodnetić, Dubravko Jantolek, Hrvoje Matašin, Ivan Petranović, Marko Šturman i Vedran Vojnović. Za glazbenu produkciju hrvatske verzije je zaslužan Dražen Gavrilović @ Podroom.studio, mastering je napravio Pavle Miholjević, a autor naslovnice je Darko Tomaš,

Verzija pjesme na englekom jeziku je nazvana “I’m in Love with Zagreb”, produkciju je također radio Dražen Gavrilović, a pjesma je masterirana u legendarnom londonskom Abbey Road studiju.

Ivan Petranović, autor glazbe i teksta obje verzije pjesme te pjevač i gitarist Sebastian Doe-a, kaže: “Ovo je ljubavna pjesma za Zagreb. U njoj slavimo vibru svih zagrebačkih kvartova i vedar i snažan duh svih njegovih građana. Taj duh ne lome ni virusi ni potresi, jer Zagreb smo mi, mi svi Zagrepčani. “Od Zrinjevca do Slemena meni oduvek je najlepši grad.” Zagrebe grlimo te virtualno, volimo te za pravo!”.

Sebastian Doe se javnosti predstavio debitantskim albumom “Novo zdravlje dolazi”, zaraznom pjesmom “Bic”, a surađivao je i s grupom U pol’9 kod Sabe na singlu “Ljubavna pjesma”. Sentimentalnu baladu “Isabelle”, je posvetio popularnoj francuskoj pjevačici i kantautorici Zaz (Isabelle Geffroy), a u pjesmi “Bogataši vremenom” opisao je početak ljubavnog odnosa između dvije zaljubljene duše.

classics foot
soundgardina foot
Treći svijet foot
jazz foot
Sound Report foot
drumtidam foot
Bez sluha foot