Soul Radio premijerno u Beogradu

Soul Radio

Grupa „Soul Radio“, pobjednici prošlogodišnjeg izdanja“HGF Demo Festivala“, premijerno će nastupiti u Beogradu 14. ožujka, u Domu omladine na eventu „Zaječarske Gitarijade“ u okviru „Guitar Art Festivala“. „Soul Radio“, čiji je zvuk fuzija soula, funka i bluesa, proteklu godinu smatraju najuspješnijom do sada, tijekom koje su ostvarili značajne uspjehe na nekoliko festivala, a kao kruna svega je pobjeda na osamnaestom izdanju „HGF festivala“ čime su stekli titulu najboljeg hrvatskog demo benda u 2014. godini.

Predstavljanje publici u Srbiji uvod je u seriju događanja vezanih za suradnju Gitarijade i HGF-a. Ovom prilikom bend će, između ostalih, predstaviti i pjesme s nedavno objavljenog EP izdanja “Uvodna emisija” (Spona 2014). “Jako smo uzbuđeni što nastupamo po prvi puta u Beogradu. Pripremali smo se da što bolje zvučimo jer imamo puno respekta prema tamošnjoj sceni i znamo gdje dolazimo. Raduje nas suradnja „Zaječarske Gitarijade“ s „HGF-om“, jer se sada bendovima otvaraju prilike da sviraju u široj regiji. Smatramo da trebamo biti regionalno dobro povezani jer ima mnogo kvalitetnih bendova, a samo npr. hrvatska scena nije dovoljno velika da zadovolji kritičnu masu kvalitetnih bendova, stoga treba raditi na povezivanju regija i samim time povećanju scene.”, izjavio je Matko Benčić, basist „Soul Radia“, poručivši publici “Pripremili smo Vam funky i groovy svirku tako da se pripremite na mrdanje guzovima”.

Prošlogodišnji član žirija „Gitarijade“, član organizacijskog tima „HGF festivala“ i urednik portala „Mixer.hr“, Igor Polak ističe da oba festivala dijele iste interese – “promocija nove muzike i novih izvođača, te pomoć mladim glazbenicima da se afirmiraju na sceni.”

“Dugovječnost, kako „Gitarijade“ tako i „HGF Demo Festivala“, dovoljno govori o tome da su glazbenici prepoznali šansu koju im oba festivala pružaju te da su oba festivala postala institucije za sebe u razvoju regionalne demo scene. U novoj sezoni smislili smo mnogo zajedničkih akcija o kojima ćete ubrzo saznati više.”, rekao je Igor Polak.

reggae foot
classics foot
Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
terapija_FOOT
Sound Report foot