Sunnysidersi i Fon Biskich objavili čokoladnu ploču!

Juwana Jenkins i Hrepa testiraju čokoladnu ploču

Sadržaj čokoladne ploče možete poslušati OVDJE

Splitsko – zagrebački pop blues sastav „Sunnysiders“ i Fon Biskich napravili su nešto nesvakidašnje – objavili su jednostranu čokoladnu gramofonsku ploču, na kojoj se nalazi pjesma „Chocolate Flavored Song“ Borisa Hrepića. Uz čokoladnu ploču, napravljena je i klasična, dvostrana, vinilna ploča, koja uz “Chocolate Flavored Song” sadrži i antologijsku pjesmu „Idola“ – „Čokolada“. Čokoladna ploča nije marketinški trik, zaista je od čokolade i na dobro podešenom vinilnom gramofonu može svirati dvadesetak puta, a nakono toga je spremna za dodatnu upotrebu – može se pojesti kao jedinstveni blues desert. Dizajn potpisuju Fon Biskich i Boris Hrepić – Hrepa, a za snimku, glazbeni produkciju i mastering je zaslužan Miki Nopling.

Čokoladni singl je premijerno predstavljen prije deset dana na internacionalnom blues sajmu u sklopu „5th European Blues Challengea“ u Bruxellesu, gdje je među više od pedeset izlagača iz dvadeset europskih zemalja bio apsolutno vodeća atrakcija sajma. U Bruxellesu je pojedeno točno šest gramofonskih ploča, a u kvalitetu čokolade su se osobno uvjerile brojne poznate osobe iz blues svijeta – Jay Sielman, Thomas Ruf, Juwana Jenkins, Ian Siegal, Mike Sponza…

Nakon što je radijsku premijeru jučer doživjela u blues emisiji “Tračnicama bluesa” Tomislava Golubana, koncertnu promociju će doživjeti u petak, 24.04. u splitskom klubu „Ovčice“, gdje će se „Sunnysidersima“ pridružiti brojni zanimljivi glazbeni gosti. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan. Dvostruki singl „Chocolate Flavored Song / Čokolada“, u čokoladnom i klasičnom vinilnom obliku, najavljuje novi studijski album „Sunnysidersa“ koji je planiran za 2016. godinu.

Unikatna, prva ikada proizvedena čokoladna ploča na našoj planeti objavljena je 2012. godine, a riječ je o singlu “O, kakva Luna / Guarda che luna” splitskog glazbenika Marinka Fon Biskicha, koji je ploču i izradio u pogonu svoje splitske tvornice čokolade “Nadalina”. Umjesto vinilne smjese, za njezinu je izradu upotrijebljena čokoladna smjesa sa 70 % kakaa, tako da je cijela ploča, uključujući i etiketu, jestiva. “Sunnysidersi” su od Fon Biskicha za poklon dobili četiri primjerka čokoladne ploče za prodanih prvih stotinu albuma “Licence to Blues”, a sada su zajedno objavili prvu čokoladnu blues ploču.

Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
reggae foot
classics foot
Sound Report foot
drumtidam foot
terapija_FOOT