Sutra počinje 6th Zagreb International Blues Festival

Zagreb International Blues Festival

Sutrašnjim koncertom Rolin Humesa, Soul Radia i Ben Dovera u zagrebačkom klubu Hard Place počinje šesti Zagreb International Blues Festival, na kojem će na pet koncerata nastupiti deset odličnih blues izvođača. Festival će se održati u tri zagrebačka kluba (Hard Place, Mojo i Bikers Beer Factory), a već tradicionalno, tu je i ZIBF u gostima, ove godine u riječkom klubu Nad urom.

Po prvi put će Zagreb i Hrvatsku posjetiti švicarski duet The Two, dok se iza naziva Slovak Blues Project kriju naši stari blues prijatelji Luboš Bena i Bonzo Radvanyi. Zanimljiv gitaristički dvojac The Two na najbolji mogući način dokazuje da je glazba univerzalan jezik – iako je Yannick s Mauriciusa, a Thierry iz Švicarske, njihova ljubav prema bluesu je izbrisala sve granice te na brojnim koncertima publici prezentirala učinkovit i dirljivo emotivan blues recept koji plijeni pažnju, oslobađa osjetila i potiče na ples. Zapaženim nastupom na Montreux Blues Festivalu te pobjedama na Verbier Festivalu i švicarskom Blues Challengeu, stekli su reputaciju jednog od najznačajnih švicarskih blues sastava francuskog govornog područja.

Iz Slovačke nam stiže „projekt“ pod nazivom Slovak Blues Project. Iza ovog imena kriju se dva sjajna glazbenika, dva veterana, Luboš Bena i Bonzo Radvanyi, koji već godinama sviraju širom Europe. Nakon njihovog nastupa na European Blues Challangeu u Toulouseu, jedan je francuski novinar oduševljeno napisao da Bena / Radvany duo zvuči kao big band! Jednako tako, njih dvojica su bili prvi istočnoeuropski bend koji je ušao u polufinale International Blues Challangea, najvećeg svjetskog blues natjecanja u Memphisu.

Uz internacionalne goste, na festivalu će nastupiti i jake hrvatske blues snage – Tomislav Goluban, Sunnysidersi, Marko i Darko, Ben Dover, Soul Radio, Rolin Humes, B# Blues Band te Vedran Božić & Supersession.

drumtidam foot
Hrvatske blues snage
reggae foot
soundgardina foot
Sound Report foot
terapija_FOOT
Treći svijet foot