Tomislav Goluban – Kaj blues etno: Singl – Spot – Album – Koncert

Tomislav Goluban - Kaj blues etno

Album “Kaj blues etno” možete poslušati OVDJE

Singl  “Vlak vozi” možete poslušati OVDJE

Trailer albuma “Kaj blues etno” pogledajte OVDJE

 

Singl / videospot VLAK VOZI
Premijera singla u emisiji ”Music pub”, HR2, ponedjeljak 17.10. od 14-16 sati
Premijera videospota u emisiji ”Dobro jutro, Hrvatska”, HTV1, srijeda 19.10. od 7-9 sati

Album KAJ BLUES ETNO
Datum izlaska albuma: petak, 21.10.2016.
Koncertna promocija albuma: Jazz Caffe Forum, Sesvete, petak 21.10. u 21 sat

Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen ”Kaj blues etno”. Uz obrade tradicijskih napjeva tu je pregršt autorskih naslova te instrumentalnih skladbi. Nesvakidašnjim spojem žanrova i instrumenata, Goluban je i ovim uratkom pomaknuo vlastite kreativne granice. Kombinacija zagorskih motiva, bluesa i etno glazbe uz 40-ak glazbenika (instrumentalista, pjevača i pjevačica), odvest će vas na mjesto gdje postajete neopterećeni bilo kakvim stresom svakodnevnice. Album je još jedan u nizu eksperimenata spajanja različitih dijelova svijeta glazbom. Ovisno o kutu gledišta, za neke je taj svijet velik i nedostižan, a za druge on je tu, nadohvat ruke. Osim rock aranžmana s razigranom sekcijom puhača tu su minimalističke teme uz gajde, dvojnice, tambure, mandolinu i slide gitare. Ulogu ritmičnih instrumenata ovaj su put dobili čak i stari traktori Ursus i Ferguson, a svoje su mjesto na albumu  našle  razne životinje, črvi, planjke i kljeti.

Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma “Vlak vozi”, koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg.

Za singl “Vlak vozi” je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. Vlak je kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem, sve u cilju dobre zafrkancije koju i sam izvođač nije odglumio, već proživio. Režiser videospota je Jeronim Marić.

CD album “Kaj blues etno” premijerno će biti predstavljen u Jazz Caffeu ”Forum” u Sesvetama, u petak 21.10.2016. s početkom u 21 sat, kad će biti i službeno objavljen. ”Forum” je jedino mjesto gdje su svirale sve dosadašnje postave Golubanovog pratećeg sastava. Ulaz je besplatan!

Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
drumtidam foot
reggae foot
classics foot
soundgardina foot
terapija_FOOT