Tomislav Goluban pjesmom “Gambler’s Blues” najavljuje blues rock album!

Tomislav Goluban

Nakon albuma „Med bregi“, svirač usne harmonike, Tomislav Goluban, nastavlja dalje.  No, ovog puta, u ponešto drugačijem blues stilu. S novim albumom, čije izdanje samo što nije ugledalo svjetlo dana, Tomislav se vraća korijenima, dobroj staroj blues-rock svirci, ogoljenoj na tri instrumenta (gitara, bas i bubanj) kako bi siroviji i nešto jednostavniji zvuk pokazao da se u njemu može itekako uživati! Na albumu koji će nositi naziv Blow Junkie, usna harmonika igra vodeću ulogu, a kompletan album odaje dojam stare bluzerske mantre ‘manje je više’.Prije samog izlaska ovog blues-rock nosača zvuka, prvi singl uvodi nas u blues priču koja nas čeka na Blow Junkie-u. Pjesma se zove „Gambler’s Blues“, a glazbu i tekst potpisuje Tomislav Goluban.

 Poslušati je možete na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=vH2veLTlkvY&

 ‘Nismo li svi u nekom trenu života kockari? Pobjeđujemo, gubimo, a rizik je taj koji nosi neizvjesnost i uzbuđenje. Hodamo po rubu, hoće li nas na vrhu dočekati predivan pogled ili pad s litice nikad ne znamo, ali u tome je i čar, zar ne? U glavi mi je bio JJ Cale kojeg na bubnjevima prati Charlie Watts.’ govori Tomislav o novoj pjesmi, a o albumu Blow Junkie kaže: ‘Nakon nosača zvuka na hrvatskom jeziku, skretanja u duboke etno vode, gostiju i različitih stilskih područja tradicijske glazbe Hrvatskog zagorja, htio sam se vratiti onom starom čistom bluesu, onom čemu me i ljubav prema toj vrsti glazbe privukla – sočnom kompaktnom i čvrstom zvuku bez previše ‘cifranja’. Uz nekoliko glavnih instrumenata, raspaliti svirku bilo je prilično oslobađajuće.’

Album će sadržavati 16 pjesama od čega je 11 autorskih na engleskom jeziku, 4 instrumentala i jedna obrada. Produkciju potpisuje Dragutin Smokrović “Smokva”.

TEKST PJESME: 

Baby you are a thrill, you are danger, just like a gamblin’ game

Throw the dice, on and off, never get what I want

Play on red, or play on black, risk is always just the same

Sometimes I win, sometimes I lose

Playing my hand, got those gambler’s blues

Queen of hearts, ace of spade, you never place your bets on me

But I’m still trying, to spin around, this fortune wheel

Just like a rounder, cold as ice, with a rambling on my mind

Sometimes I win, Sometimes I lose

Playing my hand, got those gambler’s blues

Novosti o izlasku novog albuma i sve ostale informacije vezane uz ovog poznatog blues-era pratite na njegovim službenim stranicama: http://www.goluban.com/ i Facebook.

drumtidam foot
Treći svijet foot
Hrvatske blues snage
reggae foot
classics foot
Sound Report foot
Bez sluha foot