Tomislav Goluban – pobjednik 8. hrvatskog blues natjecanja! 

Croatian Blues Challenge

Na nedavno održanom osmom “Croatian Blues Challengeu”, Tomislav Goluban je pobijedio u obje kategorije – solo/duo i bend kategoriji – a to je prvi put uspjelo istom izvođaču, što je još jedan dokaz iznimne Golubanove kvalitete.

Dva tjedna nakon objavljivanja osmog studijskog albuma “Kaj Blues Etno”, Tomislav Goluban je originalnim nastupom i autorskim pjesmama zaslužio naklonost stručnog žirija i time stekao pravo da još jednom Hrvatske blues snage predstavlja u Americi. Prvi put je u Memphis putovao 2009., temeljem pozivnice koju mu je uručio tadašnji predsjednik Blues fondacije, Jay Sieleman. Nakon tog iskustva, natjecanje s istim pravilima uspješno se organizira i u Hrvatskoj.

Treća, youth kategorija nije natjecateljska nego revijalna i namijenjena je izvođačima koji još nisu napunili 21. godinu. Ove godine Hrvatske blues snage po drugi puta u Memphis šalju bend u youth kategoriji. Riječ je o sastavu Blue Crew koji je pod vodstvom Miroslava Dimića oformila i uvježbala Pop Rock škola iz Siska i njen ljetni blues kamp Lonjsko polje. S njima na Challenge putuje i dječji pedagog i glazbenik Boris Hrepić koji je 2011. godine s duetom Sunnysiders u solo/duo kategoriji bio prvi hrvatski izvođač koji je u Memphisu ušao u polufinale.

Na International Blues Challengeu se uobičajeno natječe oko 350 izvođača iz cijelog svijeta u dvije kategorije: solo/duo i band. Četvrtfinalne i polufinalne večeri održavaju se u  tridesetak klubova ulice Beale Street, a finale u dvorani Orpheum. Dan uoči natjecateljskih dana, rezerviran je za “International showcase” na kojem se predstavljaju izvođači stigli izvan SAD-a.

terapija_FOOT
Sound Report foot
reggae foot
Treći svijet foot
drumtidam foot
Bez sluha foot
soundgardina foot