Večer bluesa i čokolade – Split, 24.4.

Juwana Jenkins i Hrepa testiraju čokoladnu ploču

Splitsko – zagrebački pop blues sastav „Sunnysiders“ i Fon Biskich će u petak, 24. travnja, u splitskom klubu “Ovčice” održati koncertnu promociju prve svjetske blues čokoladne ploče! Posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj blues glazbi i degustirati čokoladnu ploču, a dodatnu zanimljivost večeri daje i činjenica da će se tom prigodom snimati kadrovi videospota “Chocolate Flavored Song”. “Sunnysidersima” i Fon Biskichu na pozornici će se pridružiti brojni prijatelji i glazbeni gosti: Denis Bižaca (Stivideni) će s Borisom Hrepićem Hrepom izvesti blues pjesmu “Gradske neprilike”, koju su zajedno napravili 1978. godine u sastavu “Gumene duše”, a govori o tadašnjim radovima u Splitu koji su se odvijali u sklopu priprema za Mediteranske igre; Steve Wolfman će gostovati s pjesmom iz 1981. “Žestoka pića”, a kao predstavnik mladih blues snaga će nastupiti Luka Ljubić iz perspektivne grupe “Levonda Kids” te zajedno s Hrepom odsvirati pjesmu “Heart of Memphis Here I Go”. Dodatni začin večeri bluesa i čokolade su proslave rođendana čak dva izvođača – Borisa Hrepića u petak te Steve Wolfmana u subotu. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

“Sunnysidersi” i Fon Biskich su napravili nešto nesvakidašnje – objavili jednostranu čokoladnu gramofonsku ploču, na kojoj se nalazi pjesma „Chocolate Flavored Song“ Borisa Hrepića. Uz čokoladnu ploču, napravljena je i klasična, dvostrana, vinilna ploča, koja uz “Chocolate Flavored Song” sadrži i antologijsku pjesmu „Idola“ – „Čokolada“. Čokoladna ploča nije marketinški trik, zaista je od čokolade i na dobro podešenom vinilnom gramofonu može svirati dvadesetak puta, a nakono toga je spremna za dodatnu upotrebu – može se pojesti kao jedinstveni blues desert. Dizajn potpisuju Fon Biskich i Boris Hrepić – Hrepa, a za snimku, glazbeni produkciju i mastering je zaslužan Miki Nopling.

Čokoladni singl je premijerno predstavljen na internacionalnom blues sajmu u sklopu „5th European Blues Challengea“ u Bruxellesu, gdje je među više od pedeset izlagača iz dvadeset europskih zemalja bio apsolutno vodeća atrakcija sajma. U Bruxellesu je pojedeno točno šest gramofonskih ploča, a u kvalitetu čokolade su se osobno uvjerile brojne poznate osobe iz blues svijeta – Jay Sielman, Thomas Ruf, Juwana Jenkins, Ian Siegal, Mike Sponza…

Dvostruki singl „Chocolate Flavored Song / Čokolada“, u čokoladnom i klasičnom vinilnom obliku, najavljuje novi studijski album „Sunnysidersa“ koji je planiran za 2016. godinu.

Sound Report foot
reggae foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
classics foot
Treći svijet foot
terapija_FOOT