Večer bluesa i čokolade – Split, 24.4.

Juwana Jenkins i Hrepa testiraju čokoladnu ploču

Splitsko – zagrebački pop blues sastav „Sunnysiders“ i Fon Biskich će u petak, 24. travnja, u splitskom klubu “Ovčice” održati koncertnu promociju prve svjetske blues čokoladne ploče! Posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj blues glazbi i degustirati čokoladnu ploču, a dodatnu zanimljivost večeri daje i činjenica da će se tom prigodom snimati kadrovi videospota “Chocolate Flavored Song”. “Sunnysidersima” i Fon Biskichu na pozornici će se pridružiti brojni prijatelji i glazbeni gosti: Denis Bižaca (Stivideni) će s Borisom Hrepićem Hrepom izvesti blues pjesmu “Gradske neprilike”, koju su zajedno napravili 1978. godine u sastavu “Gumene duše”, a govori o tadašnjim radovima u Splitu koji su se odvijali u sklopu priprema za Mediteranske igre; Steve Wolfman će gostovati s pjesmom iz 1981. “Žestoka pića”, a kao predstavnik mladih blues snaga će nastupiti Luka Ljubić iz perspektivne grupe “Levonda Kids” te zajedno s Hrepom odsvirati pjesmu “Heart of Memphis Here I Go”. Dodatni začin večeri bluesa i čokolade su proslave rođendana čak dva izvođača – Borisa Hrepića u petak te Steve Wolfmana u subotu. Koncert počinje u 21 sat, a ulaz je besplatan.

“Sunnysidersi” i Fon Biskich su napravili nešto nesvakidašnje – objavili jednostranu čokoladnu gramofonsku ploču, na kojoj se nalazi pjesma „Chocolate Flavored Song“ Borisa Hrepića. Uz čokoladnu ploču, napravljena je i klasična, dvostrana, vinilna ploča, koja uz “Chocolate Flavored Song” sadrži i antologijsku pjesmu „Idola“ – „Čokolada“. Čokoladna ploča nije marketinški trik, zaista je od čokolade i na dobro podešenom vinilnom gramofonu može svirati dvadesetak puta, a nakono toga je spremna za dodatnu upotrebu – može se pojesti kao jedinstveni blues desert. Dizajn potpisuju Fon Biskich i Boris Hrepić – Hrepa, a za snimku, glazbeni produkciju i mastering je zaslužan Miki Nopling.

Čokoladni singl je premijerno predstavljen na internacionalnom blues sajmu u sklopu „5th European Blues Challengea“ u Bruxellesu, gdje je među više od pedeset izlagača iz dvadeset europskih zemalja bio apsolutno vodeća atrakcija sajma. U Bruxellesu je pojedeno točno šest gramofonskih ploča, a u kvalitetu čokolade su se osobno uvjerile brojne poznate osobe iz blues svijeta – Jay Sielman, Thomas Ruf, Juwana Jenkins, Ian Siegal, Mike Sponza…

Dvostruki singl „Chocolate Flavored Song / Čokolada“, u čokoladnom i klasičnom vinilnom obliku, najavljuje novi studijski album „Sunnysidersa“ koji je planiran za 2016. godinu.

jazz foot
drumtidam foot
reggae foot
Hrvatske blues snage
Bez sluha foot
soundgardina foot
Sound Report foot