Velika rock eksplozija #14 – 24. i 25.9.2021. – Hard Place

VRE #14

Ovogodišnje, četrnaesto po redu izdanje festivala “Velika rock eksplozija” će se održati 24.9. i 25.9. u zagrebačkom klubu Hard Place. Već tradicionalno, festival predstavlja nove, talentirane i mlade izvođače, koji su se u prethodnoj godini istaknuli svojim radom, izdanjima, ali nažalost ne i nastupima, kojih zbog pandemije nije bilo. Prvoga dana festivala nastupaju Grgur Višić, Bok Blues te Nensi. Kao i svake godine, uoči festivala će biti objavljena kompilacija “Velika rock eksplozija #14”, koja će sadržavati po jednu pjesmu svakog izvođača koji nastupa na ovogodišnjem festivalu te jedanaest bonus pjesama.

Grgur Višić je perspektivan mladi kantautor iz Pule, koji piše pjesme o ljepoti i prolaznosti života. Uspoređuju ga s legendarnim Bob Dylanom u mladim danima, a vrijeme će pokazati je li dorastao toj usporedbi. U Hard Placeu će promovirati debitantski EP “Na pravoj strani pruge”, objavljen ove godine. Sastav Bok Blues je aktualan pobjednik “Croatian Blues Challenge-a” u solo-duo kategoriji. Ovaj odličan zagrebački duet čine Zoran Haraminčić – Hara, skladatelj, aranžer, producent, multiinstrumentalist i Davor Bunčić – Buna, vokal, tekstopisac, usnoharmonikaš. Obojica su veterani hrvatske blues scene, no usprkos tome ta su se dva bradata mladića lako uklopila u mladenački rock festival – na kojem će izvoditi pjesme sa svog hvaljenog debitantskog albuma “Memphis Insight”, koji je objavljen u travnju ove godine. Nensi svoj glazbeni put započinje na Hvaru 2006. godine, gdje nastupa na brojnim humanitarnim manifestacijama u suradnji s hvarskim reperom Dante Dramom. Selidbom u Zagreb nastupa na raznim gažama te upoznaje Miru Odaka s kojim započinje glazbenu suradnju. Rezultat te suradnje je odličan debitantski plesni rock ‘n’ roll singl “Samo ritam”!

Druga večer festivala je rezervirana za nastup Zvonimira Varge, T.I.E. i riječkog benda FANAA.  Zvonimir Varga se postupno i strpljivo, nenametljivo, pjesmu po pjesmu, album po album, prometnuo u glazbenu osobnost najbližu poziciji “dobre duše” kantautorske nam scene. U deset godina objavio je devet albuma, jednu kompilaciju, više od 20 singlova, glazbu za kazalište, knjigu poezije te slikovnicu. U Hrvatskoj, regiji, a i šire, održao je gotovo 300 koncerata, a u Hard Placeu će svirati pjesme s aktualnog “Katarnina EP”-a, koji je posvećen njegovoj voljenoj djevojci. Zanimljivo, dan prije nastupa u Hard Placeu, Zvone će po treći put nastupiti u zagrebačkom zatvoru Remetinec.       Iza glazbenog projekta T.I.E. (Take it Easy) stoji Katarina Vukadin – kantautorica, pjevačica i glazbeno scenska istraživačica. U glazbi je već 10-ak godina, a publici je poznata kroz brojne bendove i zborove (LeZbor, Čipkice, Mangora, Chill out i Terminator). T.I.E., prvi samostalni istup u smislu kantautorstva Katarine Vukadin, ostvaren je uz veliku i važnu kreativnu podršku korealizatora te aranžera projekta Tea Aničića. Glazbeno, T.I.E. je na pop/rock/funk/punk tragu, a ove godine su objavili vrhunski album prvijenac “Borrowed Guts”.

Bend FANAA nastaje u Rijeci 2017. godine, a prvi nastup upisuje u svibnju 2018. u Palachu na eventu „Glazba je čudo“ gdje predstavlja svojih prvih 9 pjesama s prvog albuma Fonomatik, melankoličnog i psihodeličnog indie rock ugođaja. Kvalitetu i ambicioznost benda prepoznaje i 40. i 41. RiRock festival, na kojem su nominirani za najperspektivniji mladi demo bend, najbolji demo bend 2019., najbolji album 2019. i najaktivniji bend. 2020. godine RiRock im dodijeljuje nagradu „Nove Nade“ kao najperspektivnijem bendu, a KSET ih na Čuješ?! festivalu nagrađuje sa snimanjem novog singla u studiju. FANAA iza sebe ima album Fonomatik i EP Fanaatom Lattè koji je izašao u veljači 2020. Trenutno je u iščekivanju i treće izdanje, odnosno drugi studijski album.

Velika rock eksplozija će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. Dođite, uživajte u dobroj glazbi i odličnoj atmosferi te podržite vrhunske domaće mlade glazbenike.

terapija_FOOT
drumtidam foot
Bez sluha foot
Sound Report foot
Hrvatske blues snage
Treći svijet foot
classics foot