Velika rock eksplozija #8

Ovogodišnje izdanje festivala Velika rock eksplozija će se održati u zagrebačkom klubu Hard Place, gdje će od osmog do desetog listopada u tri festivalske večeri nastupiti devet glazbenih sastava. Riječ je o osmom izdanju festivala koji je kroz godine izrastao u glazbeni događaj novog urbanog i modernog pristupa tradicionalnoj i alternativnoj rock glazbi te se etablirao na području festivala koji se bave isključivo domaćim glazbenim stvaralaštvom i glazbenom kulturom mladih, s posebnim naglaskom na autorskom momentu.

Kao i prethodnih godina, na Velikoj rock eksploziji sudjeluju i afirmirani izvođači koji su u protekloj sezoni objavili službeni nosač zvuka za neku od diskografskih kuća te mladi i perspektivni bendovi, koji su pobijedili na nekom od snažnijih domaćih demo festivala ili se na bilo koji drugi način nametnuli kao nešto novo, drugačije ili bitno na aktualnoj rock sceni. Velika rock eksplozija je, između ostalog, poznata i po tome što svake godine pruži priliku nekolicini mladih i talentiranih, no potpuno nepoznatih i neafirmiranih izvođača, čije vrijeme tek dolazi, a koje su programski urednici festivala tijekom godine zapazili na nekom od klupskih nastupa koje redovito obilaze.

Pokazalo se da su programski urednici festivala tijekom godina odradili odličan posao i dobro plasirali neke nove izvođače u javnost, što potvrđuje i činjenica da su izvođači koji su tijekom godina nastupali na Velikoj rock eksploziji na ovogodišnjem Porinu osvojili čak sedam prestižnih kipića te imali jedanaest nominacija u raznim kategorijama.

Program festivala možete vidjeti u nastavku, a više informacija o izvođačima i ulaznicama slijedi uskoro.

Četvrtak, 8.10.2015.
MR. ALBINO (Zagreb)
(pobjednici ovogodišnjeg HGF-a)
DONKEY HOT (Zaprešić)
GOSPOĐA (Zagreb)
Petak, 9.10.2015.
RADIO AKTIV (Pula)
SEBASTIAN DOE (Zagreb)
HALTER EGO (Zagreb)
Subota, 10.10.2015.
KOPITO (Vis)
REPASSAGE (Split)
(pobjednici ovogodišnjeg HR Demo kluba)
ALTRA (Zagreb)

Sound Report foot
terapija_FOOT
soundgardina foot
Treći svijet foot
reggae foot
Hrvatske blues snage
jazz foot