Velika rock eksplozija u gostima

Velika rock eksplozija u gostima
16.10.2013. The Shaiones
18.10.2013. Mjesni odbor
Čakovec, Podroom
Ulaz slobodan

Ostalo je još točno sedam dana do početka šestog izdanja „Velike rock eksplozije“ (KSET,
15.-19.10.2013.) na kojoj će, u pet tematski podijeljenih večeri, nastupiti 15 hrvatskih izvođača. Novost ovogodišnjeg izdanja festivala je da će se, osim nastupa u KSET-u, održati i dva posebna koncerta pod nazivom „Velika rock eksplozija u gostima“. Tako će u poznatom čakovečkom klubu Podroom u srijedu 16.listopada nastupiti Šajeta sa svojim punk bendom „The Shaiones“, a dva dana kasnije, u petak 18. listopada nova kriejesta otočkog vala – „Mjesni odbor“ sa Šolte. U manje od dvije godine postojanja, Podroom je postao svojevrsno glazbeno središte Čakovca pa nema sumnje da će i ovoga puta „The Shaiones“ i „Mjesni odbor“ vrhunski zabaviti i rasplesati posjetitelje.

Grupa „The Shaiones“ postoji nešto više od godinu dana. Misija grupe je obrađivanje pjesama opatijskog kantautora Šajete u punk-maniri, a veliki dio repertoara je na čakavštini. Bend je snimio pet pjesama koje će biti objavljenje na Šajetinom trostrukom albumu “Šajetisimo Šajetozo”, a trenutno je u studiju i marljivo radi na prvijencu zanimljivog naziva “Punk berača šparuga”. Frontmen benda je sam Dražen Turina Šajeta.

Nakon začetnika Šo!Mazgoona te Gege s Hvara i Kopita s Visa – „Mjesni odbor“ nova je krijesta i dostojan nastavak autohtonog hrvatskog „otočkog vala“. Dečki sa Šolte kažu da sviraju otočki rock funk psycho disco reggae,uz malu dozu melankolije i, dakako, tekstove na materinjem jeziku. U dvi riči ili po domaću „divji kupus“. Još se hvale da je svaki član sastava tuknut ili nenormalan na svoj način i zato je njihova glazba vesela, melankolična i dobro „rebumbaje“. Njihovi nastupi zrače vedrinom, ljetnom toplinom, iskrenošću i nevjerojatnom količinom pozitivnih vibracija. Do sada su snimili dva albuma, „Disco Cuba“ (Aquarsius records/Spona, 2012.) i „Divje sime“ (Aquarius records/Spona, 2013.), a njihov megahit „Mande Mande“ je na youtube-u pogledalo više od pola milijuna ljudi.

Ulaz na koncerte u čakovečkom Podroomu je besplatan.

Kao i proteklih godina, za nekoliko dana izlazi CD kompilacija sa po jednom pjesmom svih sudionika festivala.

 

 

drumtidam foot
classics foot
reggae foot
terapija_FOOT
Treći svijet foot
Hrvatske blues snage
Sound Report foot