Zagorje Blues Etno Festival #3: 15.-18.11.2016.

ZBEF #3

Blues i etno opet ”jašu” Zagorjem i dižu prašinu koja će vam se svidjeti!

     
Treće izdanje Zagorje Blues Etno Festivala održat će se sredinom studenog, točnije od   15. do 18. studenog 2016. na četiri lokacije diljem Krapinsko-zagorske županije. Ugoda za uho i nepce, srce i dušu, ni ove vas godine neće ostaviti ravnodušnima. Program festivala je sljedeći:

Utorak 15.11.2016. – Sv. Križ Začretje, Muzej Žitnica, 19h
Koncertna promocija 3 albuma:
Sunnysiders – Tomislav Goluban – Mike Sponza (ITA)

U predivnom prostoru Muzeja Žitnica održat će se promocija čak tri nedavno objavljena albuma. Inozemni gost, talijanski bluesman Mike Sponza, predstavit će “Ergo Sum”, album nastao inspiriran antičkom poezijom iz doba Rimskog carstva. Splitski sastav Sunnysiders na novom izdanju “14 kartolina s daleke obale” donosi obrade pjesama Daleke obale u blues aranžmanima, a vođa sastava Boris Hrepić predstavit će svoju knjigu “Našao sam dobar bend” u kojoj opisuje glazbenu scenu Splita tijekom 80-ih. Tomislav Goluban, organizator i idejni začetnik ovog festivala u pratnji svog sastava predstavit će 8. studijski album “Kaj Blues Etno”, zbirku obrada tradicijskih napjeva i novih, autorskih naslova.

Srijeda 16.11.2016. – Krapinske toplice, Lucija slastice, 19h
Tradicijska glazbala nekad i danas
Stjepan Večković

U modernom prostoru slastičarnice ”Lucija slastice”, hrvatski glazbenik na tradicijskim instrumentima Stjepan Večković, predstavit će brojna glazbala: gajde, dude, istarski mih, šurle, diplice, dvojnice…  Uhu i nepcu ugodno događanje posebno će biti zanimljivo jer će Večković predstaviti svoju knjigu “Hrvatska tradicijska glazbala – Gajde”. Kombinacija glazbe, čokolade, torti, kolača, književnosti, kave i čaja… I tako u krug.

Četvrtak 17.11.2016. – Krapina, OŠ August Cesarec, 18h
Blues u školi

Edukativnim programom “Usna harmonika u blues glazbi” u OŠ August Cesarec u Krapini učenici će se upoznati s usnom harmonikom kao jednim od najmanjih puhačkih instrumenata na svijetu.

Petak 18.11.2016. – Mokrice, Punkt Beer House, 21h
Gastro Blues
Zamba Blues Band

Pobjeda na 5. hrvatskom blues natjecanju, svirke u američkom Memphisu u sklopu 30-og svjetskog blues natjecanja te nastup na 6. europskom blues natjecanju u Italiji, potvrda su kvalietete ovog sastava. Odličnu glazbu konzumirat ćete uz originalni pivski meni i osamdesetak vrsta piva koje Punkt Beer House nudi.

ULAZ NA SVE PROGRAME JE BESPLATAN!
Više o festivalu potražite na: www.zagorjeblues.com

drumtidam foot
Sound Report foot
soundgardina foot
classics foot
Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
terapija_FOOT