Zagrebački kvartet – Konferencija za medije u povodu 100. obljetnice osnutka ansambla

Zagrebački kvartet 2019. (Fotografirao Walter)

Zagrebački kvartet i Spona Classics pozivaju vas na konferenciju za medije koja će se održati u Dvorani Zagrebačkog kvarteta, Ilica 31a (prolaz Kerempuh), u srijedu 17. travnja 2019., s početkom u 11.30 sati.

Tom će prilikom Zagrebački kvartet najaviti svečani obljetnički koncert u HGZ-u u povodu 100. obljetnice osnutka ansambla, predstaviti najnoviji CD album ”Klasični vrt”, najaviti objavljivanje monografije uz 100. obljetnicu osnutka Kvarteta, najaviti četverostruki CD koji obuhvaća povijesne i suvremene izvedbe, te veliki koncert u Dvorani Lisinski 30. studenog 2019. Medijator događanja bit će muzikologinja Iva Lovrec Štefanović.

U sklopu konferencije za medije, Zagrebački kvartet izvest će odabrane stavke iz programa predstojećeg slavljeničkog koncerta.

25. travnja 1919. godine u dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda održan je prvi koncert Zagrebačkog kvarteta u sastavu Vaclav Huml (violina), Milan Graf (violina), Ladislav Miranov (viola) i Umberto Fabbri (violončelo). Točno sto godina kasnije, 25. travnja 2019., aktualni Zagrebački kvartet u sastavu Martin Krpan (violina), Davor Philips (violina), Hrvoje Philips (viola) i Martin Jordan (violončelo) izvest će identičan program prvog koncerta iz 1919. godine.

Antonín Dvořák: 9. gudački kvartet u d-molu, op. 34
Joseph Haydn: Gudački kvartet u d-molu, Hob. III: 76, „Kvintni“
Petar Iljič Čajkovski: 2. gudački kvartet u F-duru, op. 22

Bez sluha foot
Treći svijet foot
classics foot
reggae foot
terapija_FOOT
Sound Report foot
soundgardina foot