Zvonimir Varga kreće na “turneju” po zagrebačkim knjižnicama

Zvonimir Varga

Nakon što je unatrag dva mjeseca nastupio u zatvoru Remetinec, održao nekoliko koncerata u zagrebačkim domovima umirovljenika te objavio novi singl i videospot “Katarina”, zagrebački kantautor Zvonimir Varga od sljedećeg tjedna kreće sa “solo” nastupima i u Knjižnicama grada Zagreba. Varga će tako 10. ožujka svirati i pjevati u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića, 23. ožujka u Knjižnica Dubrava, 15. travnja u Knjižnici Augusta Cesareca, 23. travnja u Knjižnici Tina Ujevića, 26. svibnja u Knjižnici Savica, i 28. svibnja u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić.

Zvonimir Varga u zagrebačkim knjižnicama:
10.3. Knjižnica Ivana Gorana Kovačića / 19h / Ulica grada Vukovara 35
23.3. Knjižnica Dubrava / 18h / Avenija Dubrava 51a
15.4. Knjižnica Augusta Cesareca /18h / Šubićeva 40-2
23.4. Knjižnica Tina Ujevića / Noć knjige/ Ulica grada Vukovara 14
26.5. Knjižnica Savica / 18h/ Ulica Ljerke Šram 4
28.5. Knjižnica Ivane Brlić Mažuranić / 18:30h / Laurenčićeva ulica 8

Izvanredna je to prilika da Varga obilježi 10 godina od objavljivanja svoje prve knjige pjesama “Poljubac budućnosti”, koju će kantautor prezentirati posjetiteljima. Na 168 stranica protežu se pjesme ljubavne tematike u kojima autor svojim stihovima kao da sanja u zbilji, a uz knjigu je priložen i CD njegove instrumentalne glazbe. Valja naglasiti da se ovim koncertima zagrebački kantautor približava brojci od 300 nastupa, od kojih neki spadaju u legendarne. Tako je nekoliko puta svirao i u zagrebačkoj kaznionici Remetinec, posjetio je i Lepoglavu, a pamti se i njegov nastup na vlastitom balkonu.

Osim u knjižnicama, Varga će 13. ožujka nastupiti i u “Boose and Blues” baru u sklopu “11th Zagreb International Blues Festivala”, gdje će “podijeliti” pozornicu s bendom Bluesman by Tony Lee King, a nastupit će i 8. travnja u projektu Klaićeve “Bolnice Bezbolnice”. Kako ističe kritika, “sva njegova simpatičnost leži u glazbenoj toplini te jednostavnosti, a ovo potonje nije moguće postići bez “dodane vrijednosti”, jako bitne za kantautorsko odijelo ovakva štofa. Vrlo jake pjesme odišu mu iskrenošću i romantičnim senzibilitetom unutarnjeg, duhovnog svijeta bez ikakvih pretencioznosti. Čini se kao da ga ne zanimaju distance i pozerstvo koji znaju i osrednjost zapakirati u “art” i već je time zavrijedio posebnu pozornost.

U posljednjih 10 godina koliko je na sceni, objavio je osam albuma i jednu kompilaciju, 17 singlova i spotova, zbirku pjesama, a sklada i glazbu za kazalište. Trenutno radi na novom albumu sa zadarskim producentom Jeretom Šešeljom.

terapija_FOOT
drumtidam foot
jazz foot
Bez sluha foot
reggae foot
classics foot
Hrvatske blues snage