18. HGF demo festival – prijave u tijeku

Velikim koncertom na kojem su u zagrebačkom Kinu Mosor nastupili Zadruga, Gretta, Radio Aktiv, Efezbend i La gef počele su prijave za jubilarni, osamnaesti HGF. Najveći i najdugovječniji hrvatski demo festival, na kojem su u demo fazi nastupili brojni danas „veliki“ bendovi tako će uskoro doživjeti svoju punoljetnost. Natječaj za sudjelovanje na 18. HGF demo festivalu traje do 15. veljače 2014., odnosi se na izvođače koji sviraju u rock, pop, indie, punk, metal, reggae, ska, electro, hip-hop, alter ili sličnom glazbenom izričaju, dolaze s područja Republike Hrvatske te u vrijeme slanja prijave nemaju službeno objavljeni nosač zvuka i/ili slike koji je bio ili je u prodaji na teritoriju RH.

Zainteresirani bendovi mogu se prijaviti on-line na http://hgf-zabok.net/prijava/ ili dostaviti najmanje tri (3) svoja autorska glazbena uratka na CD-u, tekstove za iste, biografiju te kontakt (e-mail, telefon) na adresu: Udruga MRAZ, Matije Gupca 53a, 49210 Zabok.

Nakon preslušavanja pristiglih glazbenih uradaka, stručni žiri će izabrati sudionike i objaviti njihova imena do 25.02.2014. na www.hgf-zabok.net. Nakon toga slijede koncertna prednatjecanja te polufinalne i finalne večeri u 18 hrvatskih gradova tijekom ožujka, travnja i svibnja. Slanjem svojih glazbenih uradaka na ovaj natječaj, izvođači se slažu da jedna pjesma koju izabere stručni žiri može biti objavljena na CD kompilaciji 18. HGF – FINALISTI 2014.

Posebna novost je da će ovogodišnji pobjednik dobiti i besplatno snimanje videospota, a već tradicionalno, pobjednici osvajaju i ostale vrijedne nagrade:
1. Službeno digitalno izdavanje singla i/ili albuma za neku od hrvatskih diskografskih kuća
2. „Kamen temeljac“ u trajno vlasništvo kao sjećanje na velebnu pobjedu
3. Dvogodišnje besplatno članstvo u Hrvatskoj glazbenoj uniji
4. Nastup na rock festivalu „Velika rock eksplozija #7“ u listopadu 2014.
5. Snimanje singla u tonskom studiju Carmen u Oroslavju
6. Snimanje videospota
U tijeku je i dogovaranje dodatnih nagrada za pobjednika.
Više informacija o festivalu možete saznati na mikser.hr, hgf-zabok.net i www.spona.biz

Bez sluha foot
Hrvatske blues snage
soundgardina foot
reggae foot
terapija_FOOT
drumtidam foot
classics foot